Kako privući nove investicije

Okrugli sto u Sremskoj Mitrovici


Evropski pokret u Srbiji – Sremska Mitrovica organizovao je 12. aprila, u okviru projekta ”Moguća Srbija”, okrugli sto na temu “Ekonomski razvoj i investicije”. Razgovor su otvorili koordinator Ekonomsko-poslovnog foruma Evropskog pokreta u Srbiji, dr Aleksandar Đorđević i gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

„Ovaj projekat obuhvata niz aktivnosti kojima je cilj da edukuju, motivišu i uključe građane i stručnjake, da predlože održiva rešenja za razvoj Srbije na lokalnom, ali i nacionalnom nivou”, rekao je u uvodu dr Aleksandar Đorđević.

Nakon uvodnih izlaganja otvorena je diskusija na temu privlačenja novih investicija i šta lokalna samouprava može da učini kako bi poboljšala uslove za otvaranje novih radnih mesta, kao i koje bi mere na makroekonomskom nivou država morala da preduzme da bi se zemlja izvukla iz ekonomske krize.

Okrugli sto je imao 22 učesnika, predstavnika političkih partija, medija, nevladinih organizacija, sindikata i privrednika. Diskusija je vođena u izuzetno dobroj i konstruktivnoj atmosferi. Medijska pokrivenost događaja je bila dobra, sa događaja su izveštavali FONET, Sremska televizija, Sremske novine, PRESS i lokalni OZON radio.