Istraživanje o problemu korupcije

Ulična akcija u Nišu


Volonteri Centra za razvoj građanskog društva - PROTECTA i Kluba za osnaživanje mladih 018 organizovali su 11. aprila uličnu akciju u Nišu koja se sastojala iz dva dela, promocije projekta “Moguća Srbija” i mini istraživanja o problemu korupcije u Nišu.

Aktivisti su postavili štand sa promo materijalom iz kojeg su građani mogli da se informišu o ciljevima projekta “Moguća Srbija”. Takođe su u šetnji gradom delili promo material građanima i na taj način ih direktno informisali o projektu, a centar grada su oblepili plakatima “Moguća Srbija”.

Mini istraživanjem među građanima o problemu korupcije u gradu i obaveštenosti građana o postajanju LAF-a (Lokalnog Antikorupcijskog Foruma) bilo je obuhvaćeno, anketirano 260 građana Niša.

Rezultati ankete su bili predstavljeni na javnoj raspravi “Postojanje antikorupcijskog tela u Nišu – problem ili potreba” 18. aprila, a postavljeni su i na internet stranici PROTECTA-e www.protecta.org.rs.

Web portal “Južne vesti” su ispratile ovaj događaj, a njihov prilog moguće je naći ovde: http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Protekta-predstavila-projekat-Moguca-Srbija.sr.html