Nedovoljna konkurentnost

Uspostavljanje online platforme SerbiaB2B

 

Opis problema:

Nedovoljna konkurentnost, korupcija, teško nalaženje novih klijenata (tržišta) i sl. Ustanova koja treba da donese predloženu politiku ili na koju se odnosi problem je Ministarstvo ekonomije.

Opis predloga javne politike? Cilj predložene politike? Odnos koristi i troškova predložene politike?

Uspostavljanje online platforme SerbiaB2B, koji bi se koristio kao portal gde bi registrovane firme (APR) mogle da trguju između sebe i sa javnim institucijama. Portal bi funkcionisao tako da firma pravi mrežu firmi sa kojima je sarađivala i ocenjuje dosadašnju saradnju, takođe registruje se za delatnosti koje radi (npr. Štampanje vizit karti). Kada je nekome potrebno štampanje vizit karte on otvara WebTender i sve firme koje su registrovane na portalu za tu delatnost dobijaju mejl da daju svoje ponude, tako što će licitirati najnižu cenu. Firma koja pravi tender može da odredi i da mogu učestvovati samo firme ocenjene nekom minimalnom ocenom ili koje imaju minimalni broj nekih ocena. Ocene, naravno, mogu davati samo registrovane firme čime se sprečava zloupotreba, a baza je povezana sa bazom APR-a te kada se ugasi firma, gasi se i na samom sajtu.

Podsticati i javna preduzeća, ustanove i sl, da koriste ovaj način nabavke jer se ovako snižava cena nabavke, smanjuje korupcija zbog transparentnosti i sl.

Takođe, platforma pomaže firmama iz unutrašnjosti da dođu do novog tržišta (recimo u Beogradu) time što će biti jeftinije od beogradskih firmi.Ostavite komentar


Molimo vas unesite tražene informacije u sva navedena polja kako biste uspešno poslali komentar. Vaša email adresa neće biti objavljena ukoliko vaš komentar bude odobren od strane administartora. Komentari koji su uvredljivi ili u kojima je prisutan jezik mržnje neće biti odobreni.
Prevucite dugme na desno da biste omogućili slanje!
Otključaj


Komentari čitalaca


Za ovaj članak još uvek nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.