Pravilnik o linijskom saobraćaju izmedju Srbije i Crne Gore

spoljna politika Republike Srbije da bude u službi građana i njihovim potrebama

 

Ustanova koja treba da donese predloženu politiku ili na koju se odnosi problem?

Ministarstvo za infrastrukturu, odsek drumski saobraćaj Republike Srbije, Ministarstvo saobraćaja Crne Gore.

Prijepolje i Pljevlja su dve pogranične opštine  između Srbije i Crne Gore.Udaljenost je 35 kilometara između dve pogranične opštine.Građani Prijepolja i Pljevalja povezani su rodbinskim, prijateljskim, poslovnim vezama kroz vekove.No, uprkos svemu ne postoji redovna lokalna  saobraćajna linija Prijepolje-Pljevlja.Problem je važeći pravilnik o saobraćajnim linijama, SRJ države koja više ne postoji, gde se linija Prijepolje-Pljevlja tretira kao međunarodna.Prema važećem pravilniku, šest sati je minimum koji se mora ispoštovati kako bi se linija otvorila.Prema trenutnim vremenima i linijama to je nemoguće otvoriti.Potrebno je ukinuti zaštitna vremena kako bi se otklonila barijera za otvaranje lokalne linije Prijepolja -Pljevlja.To se može postići potpisivanjem protokola o linijskom saobraćaju u pograničnim delovima Srbije i Crne Gore između Ministarstva infrastrukture Republike Srbije i Mnistarstva saobraćaja Crne Gore.

Potrebno je doneti pravilnik o linijskom saobraćaju u službi građana sa obe strane granice.To je i predlog da spoljna politika Republike Srbije bude u službi građana i njihovim potrebama.

 

Opis predloga javne politike? Cilj predložene politike? Odnos koristi i troškova predložene politike?

Organizovati mešoviti sastanak Ministarstva infrastrukture Republike Srbije, odsek za drumski saobraćaj i Ministarstva saobraćaja Crne Gore kako bi se tehnički dogovorio protokol o linijskom saobraćaju u pograničnim delovima Srbije i Crne Gore.Kako bi se ukinula zaštitna vremena i omogućilo otvaranje linije Prijepolje-Pljevlja.Ovo je školski primer neusklađenosti propisa i zakona sa potrebama građana u pograničnim delovima Srbije i Crne Gore.Cilj predložene politike je da se skrene pažnja donosiocima odluka da visoka politika treba da bude u službi običnih građana i kvalitetu života. Ukupan finansijski udeo za realizaciju predložene aktivnosti je 100.000,00 dinara.

Korist predložene aktivnosti je veliki za građane sa obe strane granice.Ovi je primer kako se uz malo dobre volje i finansija može unaprediti život u pograničnim delovima Srbije i Crne Gore.Ostavite komentar


Molimo vas unesite tražene informacije u sva navedena polja kako biste uspešno poslali komentar. Vaša email adresa neće biti objavljena ukoliko vaš komentar bude odobren od strane administartora. Komentari koji su uvredljivi ili u kojima je prisutan jezik mržnje neće biti odobreni.
Prevucite dugme na desno da biste omogućili slanje!
Otključaj


Komentari čitalaca


Za ovaj članak još uvek nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.